lördag 9 oktober 2010

1år går himla fort..

...När man har roligt som min kära fru sa...eller nej det var nog inte hon som sa det vid närmre eftertanke, men det har gått otroligt fort och jag ångrar inte en dag att jag flyttade från Götet och upp hit till stora staden Stockholm. Jag har haft ett otroligt fint år med min kärlek vid min sida och bara tanken av att jag fortfarande skulle bo kvar i Lövgärdet och jobbat där och pendlat så ofta jag hade haft tid och råd hade inte vart en vidare bra ide för mig.. jag hade aldrig orkat så jag är glad att jag tog steget att bosätta mig här och fixade ett jobb på "ön"... som jag nu har stått ut med i ett helt år.. eller som min kära chef uttryckte det i veckan,... jaså har vi verkligen stått ut med dig så länge.. tur att hon skrattade gott efteråt.. hon e bra chef iaf... hon är en sån människa som man kan skoja med även om hon är ens chef.. sånt gillar jag.. inte såna chefer som går omkring o tror att dom e bättre än en själv o inte vill få sina fingrar smutsiga. sån e inte hon. Jag trivs helt ok på jobbet, och kommer inom kort att få ta över en egen avdelning vilket känns otroligt kul. Jag har ju jobbat en del år inom affär och även om alla affärer har olika rutiner så lär man ju sig fort av all erfarenhet och jag känner att det var på tiden att jag fick lite mer ansvar.. självklart e d trevligt att man får vara lite av en alltiallo och hoppa från avdelning till avdelning men det blir oxå lite jobbigt efter ett tag då man vill ha något mer att göra... mer ansvar... jag e glad att jag fått erbjudandet att ta över brödavdelningen och gått från 20 timmar i veckan till heltid från och med 1 januari nästa år. Jag har ju jobbat på brödet rätt mycket sen vi byggde om i februari så det kommer inte bli så mer nytt förutom förhands beställningar.. det andra kan jag ju...så detta ska nog gå galant! ;)

Vad har hänt under detta året då?? Jag har blivit ett år äldre.. så klart.. jag har unnat mig en ny mobil, min bäbis.. den går jag inte nånstan utan.. den har ju en superbra kamera i sig så jag har fått ett nytt intresse... foto... och eftersom frugan oxå har det så hoppas jag att det inte dröjer allt för länge innan vi skaffar en ännu bättre systemkamera.. jag är dock inte lika duktig som hon men jag lär mig.
Vi har vart en sväng till Amerikat i somras och hälsat på Emilias pappa, syskon,farmor och resten av alla släktingar och vi hade en väldigt trevlig semester där...3 veckor helt underbart! Det började med några dagar i NY city då vi gick tills fötterna nästan föll av men vi han med att se allt vi ville, äta massa gott och till o med en hel del shopping.. sen avslutade vi resan lite längre norr ut...eller ja upstate new york.. närmare bestämt Russell.. en liten by.. ja för d var inte mycket mer.. men trevligt ändå.. vi fick äran att lära känna och umgås massor med Emilias stora syster och storebror... och hennes far.. en upplevelse rikare och helt underbart... jag längtar tillbax och även om dom inte e mina släktingar biologiskt så älskar jag dom som mina egna... man föds inte in i sin familj o släkt.. man väljer dom! Vi vill tillbax till sommaren igen och ska göra allt för att vi ska ha råd.
Vad mer.. ja jag har väl kört en del moppe.. haft en del kompisar på besök, firat några födelsedagar.. inte bara min egna..:) lärt känna några av mias kompisar, släktingar... ätit massa av kärlekens goda bullar, blivit en duktig kock, jobbat massa, pendlat ännu mera... nu på senare börjat läsa böker... skrivit in oss på gym... ja gjort vanliga svensson saker.. sånt som man gör för att leva... och mest av allt så har jag älskat! Älskat att bo här! Älskat att bo med min kärlek och hennes underbara dotter.. även om det vart både upp och ner så skulle jag göra om allt utan att blinka en enda gång.. det är sånt här som gör att man lever.. att man känner att man finns.. att man kan känna mening med livet... vad vore det om man inte fick kämpa lite.. tänk om man bara hade fått allt serverat på en rekmacka jämt?! Jag känner att jag e glad över att jag vuxit upp som jag gjort...att jag lärt mig att inse värdet av pengar och inte bara tagit det för givet.. sen säger jag inte att alla som föds på en rekmacka inte har något vett.. för d finns d oxå... men det e lite så på jobbet.. kidsen dom jobbar en stund.. sen reser dom en stund o så håller d på... men d e ju iofs bra att man gör det när man e ung o innan man bildat familj.. jag e glad att jag fick möjligheten att resa och uppleva när jag var yngre.. att jag tog chansen att åka till Usa och jag lärde mig mycket på d.

nu är det dax att gå och sova lite... har precis färgat håret på älsklingen så hon blir fin för sin utgång med Nenny imorgon, jag och Emilia ska gå på bio... Dumma mej.. ska bli kuligt..den ser himla rolig ut. På söndag e d jobb igen.. lite gött att jobba extra på en söndag.. nice med lite extra stålar.. kommer lagom till julklapparna :) E ju dags att börja fila på dom nu...

Ska försöka att fortsätta blogga.. får se om jag orkar.. kanske blir en uppdatering en gång om året :)

kram på er!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar